Maand Memo 1 – September ’18

Maand Memo 1 – September ’18

by AnneAelise

AnneAelise.nl heeft nu welgeteld 1 maand en 1 dag achter de rug..

Tijd voor de eerste Maand Memo, dus!

De Maand Memo?  –   Jawel.. ;) ..

De Maand Memo: een maandelijks blogje waarin ik kort verslag doe over de afgelopen maand (o.a.) aan de hand van mijn maand-link lijstje, blogs die me wel bevielen en andere favo’s, (wanneer van toepassing-) ‘fun stats’, Mijn maand in Mijn BuJo, een (persoonlijke/techische) update  + altijd wel voorzien van wat beeldmateriaal en (alle) andere blog-blabla die ik kwijt wil 0=)

 

 

Deze maand verschenen:

Alledaagse Magie: Mijn 1e blogje waarin ik mezelf voorstel en mijn motivatie achter het starten van een nieuw blog & de betekenis van mijn blognaam uit de doeken doe.

Herfst Ritueeltjes: Deze maand brak dan eindelijk de herfst aan! In dit blogje lees je hoe je het meest uit dit prachtige seizoen kan halen: voor de herfst-fans maar ook zeker/juist voor hen die moeite hebben met de ‘donkere dagen’!

Week – Plan: Ideeën bij het opstellen van een zo compleet mogelijke planning voor je week.. + tips wat betreft de zaken die je voortaan beter kan laten!

35+ Blog Tools: Alle blog tools en tips die ik in mijn 3-jarige ‘blog carrière’ heb opgedaan staan hier op een rij.. Voor wie de standaard snufjes en trucs verwacht: lees ’t lijstje dan tóch maar eens door.. ik denk je nog wel wat nieuws te kunnen bieden 0=)

Bullet Journal Boekjes: Bij Bullet Journaling ontkom je niet aan het kiezen van een (voor jou) geschikt notitieboekje. In de hoop je verder te kunnen helpen heb ik in dit blogje al mijn ervaringen met allerlei verschillende notitieboekjes (en filofax-en) beschreven.

Waarden – Leef jouw filosofie: Een blogje in de zin van: “Don’t explain your philosophy.. Embody it!” – Les hier hoe je jouw waarden kan (her)ontdekken en toepassen in je dagelijks leven zodat je leeft naar jouw eigen filosofie en staat voor waar je in gelooft.

Tarot Gids: Een opgelapte post – maar daarom nog niet ‘minder’ leeswaardig! Dit Gidsje laat je kennis maken met de Tarot en legt je uit wat Tarot is (en wat niet!!) – Incl. linkjes naar al mijn andere (opgelapte) tarot posts.. :)

 

 

September in het Bullet Journal

In voorbereidingen op Samhain (het paganistisch ‘oud op nieuw’), heb ik heel wat geëxperimenteerd wat betreft layouts en boekjes – wat voor mij werkt + een (’t liefst) 1 heel jaar vol te houden is. Hieronder zie je enkele van mijn probeersels:

Uiteindelijk heb ik toch maar een nieuwe Nuuna aangeschaft: deze keer een ‘kleine’ A5 (een groter uitgevallen A5 heb ik namelijk al, maar is (3x raden…) me iets té groot :P)

Ook heb ik me voor het eerst gewaagd aan ‘knip en plak werk’.. – Redelijk tevreden, if I may say so myself 0=)  Note: Foto Nuuna afkomstig van mylovelynotebook.nl (tevens favo webshop!)- zelf krijg ik de kaft niet mooi op de foto ;)

 

 

Linkjes Liefde

Blogs waar ik deze maand iets aan heb gehad/gewoon van heb genoten:


Samhain Doelen 2018– loenasdroom

Elk jaar kijk ik het meest uit naar Samhain! Loena weet de voorpret altijd compleet te maken met haar Samhain blogjes :)


Wanneer kon het me eigenlijk ineens schelen wat anderen dachten– mindstones

Food for thought.. *nomnom*


Spiderman– Harmeblogt
&
Vader 1– Harmeblogt

<3.. need I say more?


How to make a Vision Board that actually works– ChristieInge.com

Het staat al even op de planning een blog te schrijven over het maken van een Vision Board, maar eigenlijk kan ik de blog door Christie Inge niet overtreffen!


Why being ChildFree needs to be taken seriously– inspiredforward.com


Why you need to make an About Me Bullet Journal Layout– littlecoffeefox.com

Gewoon een érg leuk idee.. Mocht ik er zelf mee aan de slag gaan en tevreden zijn met het resultaat, dan volgt er natuurlijk een eigen post!


 

 

September – to Remember

6 September: Het samenwoon jubi van Vriendlief en ik! Dit jaar kwam de teller op 3 jaar te staan… & counting!!

8 September: De geboortedag van onze (inmiddels overleden) familie-hond genaamd ‘Happy’ (eerlijk gejat uit het boek ‘Otje’ door Annie M.G. Schmidt).. Happy Birthday, Happy <3

 

 

Blog – Blabla

Veel ‘blabla’ komt er niet in me op.. Vooral ‘oops-jes’ en ‘sawwy’s’ gezien ik niet in de gelegenheid ben geweest érg actief bezig te zijn met mijn blog – laat staan met het lezen en reageren op blogs van anderen.. Dit voornamelijk wegens de jaarlijkse vakantie van vriendlief. Zeg nou zelf: 2 weekjes vakantie per jaar.. dan moet je het er wél van nemen!

Vanaf volgende week heb ik weer zeeën aan alone-time, en ben ik dus van plan wat actiever te worden in blogland. Ook de over/about-pagina, duidelijke categorieën, een blogplanning en meer van dat soort ‘blog-musts’ staan op mijn to do-lijst.. I have my work cut out for me :)

 

 

Hoe was jouw september?

 

 

6 comments

Loena 4 oktober 2018 - 08:06

Super idee! Dit overzicht is zo lekker gevuld! Dat moet ik onthouden voor mijn persoonlijke updates ;-) Zeker erin houden deze!

Reply
AnneAelise 4 oktober 2018 - 10:13

Ahh =D leuk te lezen dat t bevalt! – Ik houd ‘m erin ;)

Reply
Roos 4 oktober 2018 - 10:04

Leuk zo’n overzicht! Vaak vind ik de “Wat ik afgelopen week/maand gedaan heb” blogs niet zo boeiend. I mean, ja leuk dat je winkelt en eet maar uh… xD Deze blog is gewoon echt leuk. Komt o.a. door je schrijfstijl en doordat je een paar thema’s bij langs gaat ipv wat je elke dag gedaan hebt.

Die Nuuna is echt mooi btw! En knippen en plakken ideaal om de boel wat op te leuken als je minder tijd hebt.?

Oké ik wilde nog iets zeggen – typen – maar… Jolie liep op de rand van t bed, viel om, en keek toen zo verstrooid… xD Dus eh, nu ben ik t kwijt.?
So… bis später!? X

Reply
AnneAelise 4 oktober 2018 - 10:16

Ojee? Is Jolie wel nog heel? o.0 :P
Ja niet om andere blogs af te kraken maar als ik zelf m’n dagelijkse riedel moet gaan neertypen.. tja. Zou t zelf niet eens lezen xD…! Dus dan maar zo, glad u like it ^^ Groetjes aan de beestenboel – zeker vandaag (hehehe) ;) Xx

Reply
Harme van Kamp 4 oktober 2018 - 18:15

Mooi idee zo’n overzicht. Leuk om te lezen en door te klikken ook!
Dat Bullet Journal vind ik steeds weer ongelooflijk.
Het ziet er prachtig uit, echt ik heb er veel bewondering voor.
Past totaal niet bij mij, maar ergens ben ik er toch een beetje jaloers op.
En dat ik met 2 blogs wordt genoemd vind ik een grote eer. Thx daarvoor.

Reply
AnneAelise 18 oktober 2018 - 18:22

Geen dank, eerder dank aan jou :)
Kijk, dat heb ik nu met jouw blogs.. prachtige korte stukjes die je even stil maken.. Echt iets wat men zo nu en dan nodig heeft als leesvoer, maar het produceren ervan is (helaas) niet aan mij (ondanks de lichte vlagen jaloezie) ;) Ieder zo z’n ding!

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More