for the ♥ of notes

Maand Memo 2 – Oktober ’18

Misc.

Oktober (inclusief Samhain) ligt alweer achter ons en we leven weer een uur vroeger dan afgelopen hafjaar. Vriendlief heeft van ’t weekend voor ’t eerst de autoruiten weer mogen krabben.. Oftewel: november is begonnen!

Tijd voor de Maand Memo, dus!

De Maand Memo?  –   Jawel.. ;) ..

De Maand Memo: een maandelijks blogje waarin ik kort verslag doe over de afgelopen maand (o.a.) aan de hand van mijn maand-link lijstje, blogs die me wel bevielen en andere favo’s, (wanneer van toepassing-) ‘fun stats’, Mijn maand in Mijn BuJo, een (persoonlijke/techische) update  + altijd wel voorzien van wat beeldmateriaal en (alle) andere blog-blabla die ik kwijt wil 0=)

 

 

Deze maand verschenen:

Een goed Samhain is het halve werk – Samhain (het paganistisch ‘Oud op Nieuw’) is bij uitstek dé dag/nacht bij uitstek om je dode bladeren te lozen en je voor te bereiden op een nieuw begin.. Helaas was ik de 31e zélf een dood blad: ik lag ziek in m’n nest. Of ik alsnog Samhain vier? We’ll see.. In ieder geval verteld dit logje jou waarom we tegenwoordig elke 31e oktober ‘griezelen’: een prachtige en allesbehalve commerciële traditie ligt ten grondslag aan wat we nu kennen als ‘Halloween’..

De Blog-Blues / ‘Blogger Burn-Out’ – Ik wist ’t even écht niet meer: waar ik mijn volgende post moest zoeken. Laat staan waar ik op sommige momenten de motivatie nog uit moest putten om gestaag te blijven bloggen.. Hé! Dat is natuurlijk óók een prima blog-onderwerp ;) Herken jij je in de ‘symptomen’ van de Blog Blues (in blogland ook wel op dramatische wijze ‘Blogger Burn-out’ genoemd)?

Geen zin in zen – Waarom ik allesbehalve ‘zen’ raak van zen-lessen & linkjes naar oude posts (eerder verschenen op voormalige blogs) die wellicht een hoop meer ‘zen’ bieden dan urenlang op je (inmiddels ‘houten’) reet zitten.. ;)

Bullet Journal setup November 2018 – Bullet Journaling – Naast bloggen toch ook een enorme passie van me. Deze (eerste) maand waar ik verslag van doe, is al meteen een beetje ‘vreemd’.. Want welke ‘die-hard’ BuJo-er twijfelt er nu tussen de Heilige Leuchtturm en de ‘doorsnee’/amateuristische boekjes van (bijv.) de Hema?! Lees in deze blog meer over dit ongebruikelijke dilemma en neem een kijkje in beide BuJo’s (voor wat ‘ongebruikelijke’ inspiratie)

Intentie – Feed your Focus – Zij die ‘intentie’ en ‘voornemen’ over één en dezelfde kam scheren missen een hele hoop diepgang.. Na op onderzoek uit te zijn gegaan ten gevolge van een ‘leegte’ in mijn dag-planning; stuitte ik op ‘intentie’.. maar dan in de zin van: het bewust kiezen/cultiveren van een (in bijna elk geval positieve) mindset. De houding die je aanneemt naar zowel je innerlijke wereld als naar de buitenwereld.

Routine – Upgrade je Riedel – Het volgen van een routine bespaart een hoop van je energie & tijd + gééft je energie & tijd! Reden genoeg om het een poging te gunnen, toch? :) In deze post bied ik je zo veel mogelijk handvatten om die poging tot routine ook meteen te laten slagen!

 

 

 

Oktober in het Bullet Journal

Oktober was de maand waarin de -door mij felbegeerde- Zebra Mild Liners aankwamen (helemaal vanuit Japan!) én de maand dat ik tot de ontdekking kwam dat de doorgaans zo gerespecteerde en hooggeprezen Nuuna geen Mild Liners verdraagt – met de nodige ‘chaos’ van dien – zoals je misschien al las in mijn November setup post..

Toch hield ik t hoofd koel (serious bussiness hoor, dat bullet journalen :P) en besloot ik wat te experimenteren met de Mild Liners – serieus: ik kan niet meer zonder! 0=) :

 

 

Toen het vervangende Bullet Journal (dat wel dikke matties bleek met Mild Liners) – de Leuchtturm1917 (kleur: Berry) binnen kwam, was ik eerlijk gezegd even ‘leeg’ wat betreft inspiratie en ideeën. Hoewel ik Planner-stickers doorgaans ‘makkelijk’ (oftewel: ‘lui’) vind, gaf ik ze nu dus toch maar een kans.

 

 

’t Zag er allemaal leuk en aardig uit, maar ik begon mijn Back-Up Bullet Journal opvallend erg te missen: het Hema schrift dat ik in gebruik had terwijl ik wachtte op de Leuchtturm. Beide boekjes bleken zo hun charmes te hebben – en toen was ik ’t even he-le-maal kwijt!

Zoals je wellicht hebt meegekregen (hier of via social media), heeft de Hema Ringband het van de Leuchtturm gewonnen – wie had dat gedacht!

Omdat ik dus gedurende oktober vooral bezig was met het inwijden van de Ringband (op tijd voor november), heb ik je weinig kiekjes te bieden.

Om het goed te maken show ik je alvast een klein beetje van November – Mijn ‘best wel’ goed gelukte daily pages :) :

 

 

 

 

Blogs/artikelen die me bijbleven:

Ik heb niet gek veel gelezen deze maand, maar er waren toch enkele artikelen die me extra bijbleven:


Hunter S. Thompson’s Thought-Provoking Letter on Finding Purpose & Meaning in Life


MDMA therapy achieves astounding 76% success rate for treating PTSD


14 Self-Care Ideas for Anxiety + Depression


Ode aan de Vrouw  – HoeMannenDenken


 

 

Memories

Gisteren kreeg ik een ‘herinnerings-notificatie’ van FB in de vorm van een foto van een bosje sleutels: Op 4 november 2013 kreeg ik de sleutels in handen van mijn allereerste eigenste stekkie. Dit keer niet halsoverkop samenwonen oid – maar heerlijk tot mezelf komen in mijn eigen ‘heiligdom’.

Stiekem heb ik er nog best vaak heimwee naar:

 

 

Toch heb ik het hier ook erg goed. Samenwonen is alleen af en toe een uitdaging als je een einzelgänger bent :P

 

 

 

Blog BlaBla

Weinig Blog-Blaat – want ik heb niet gek veel geblogd. Toegegeven: sommige posts die verschenen waren al half geschreven en eerder gepubliceerd 0=) Ik heb dus enkel wat extra diepgravend re-search uitgevoerd en het oude materiaal daarmee gepimpt.

Klinkt misschien best lullig – maar ik voel me er niet minder om: de posts zijn zeker nóg een keer het lezen waard! (wat maakte ik me er ‘vroegah’ soms makkelijk -en kort- van af zeg, “bôhh…”) :P

 

 

Omdat ik jullie niet contant wil lopen spammen met semi-oud materiaal, ben ik een paar collecties gestart:

 

De Tarot Collectie met daarin de posts:

 

 

Grimoire & Memoires – mijn pagan-collectie:

  • Pagan Pride mijn -spirituele- verhaal
  • Ontdeckingsreis mijn zoektocht naar het ideale 2e tarot-deck
  • Hekate een kennismaking met de Godin Hekate naar aanleiding van het inclusieve review dat ik over Loena’s E-book schreef

 

 

Posts from the Past – de ‘random’ posts die alsnog een plekje online verdienen:

  • Involutie (het proces van innerlijke -spirituele- groei) – een soort van wegwijzer, so to speak
  • Is dit alles? – Afgeleid van spiritualiteit : Een ‘klassieker’ naar mijn blog-standaarden!

 

 


Ook heb ik een nieuwe Facebook-Pagina kunnen opzetten, gezien ik mijn aanvankelijke pagina flink van slag heb weten te maken :’)..               Feel free to follow! ^^


 

 

Hoe was jouw Oktober?

 

 


AnneAelise

26 • NotitieNerd • Opper-Chaoot • Tarotiste • Nachtbraker • Filosoof-ish • Perfectionistisch • Creatief • Professioneel Overdenker • Samenwonend • Impulsief / Spontaan • Nieuwsgierig • Grofgebekte (semi)Hippie • KattenVrouwmens • Social-Medially Awkward • Open-Minded • Vestionista • Altijd benieuwd naar jouw '2 cents' dus laat vooral een berichtje achter :) ♥

Comments
  1. Leuk formaat meid! Zeker die tips voor angst en depressie ga ik eens lezen ;-) En ik volg uiteraard al op fb . Mijn oktober was woelig en erg spannend met de aanloop naar Samhain. Nu November hier is hoop ik dat het rustiger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *