Maand Memo 3 – November ’18

Maand Memo 3 – November ’18

by AnneAelise

Mijn nieuwe (vorige maand nog íets te warme) winterjas doet d’r naam eindelijk eer aan, de kerstliederen schallen er al brutaal op los de radio, ‘Black Friday’ is inmiddels alweer dik een week geleden, de Sint gaat er zo snel mogelijk vandoor en we worden flink gekort in onze aantal uurtjes (dag)licht per dag – December is zo’n beetje met de deur binnen komen vallen (of ligt dat aan mij?) – in ieder geval:

Tijd voor de Maand Memo, dus!

De Maand Memo?  –   Jawel.. ;) ..

De Maand Memo: een maandelijks blogje waarin ik kort verslag doe over de afgelopen maand (o.a.) aan de hand van mijn maand-link lijstje, blogs die me wel bevielen en andere favo’s, (wanneer van toepassing-) ‘fun stats’, Mijn maand in Mijn BuJo, een (persoonlijke/techische) update  + altijd wel voorzien van wat beeldmateriaal en (alle) andere blog-blabla die ik kwijt wil 0=)

 

 

Deze maand verschenen:

Schrijven en Bloggen – Inspiratie – Schrijven is creëren met woorden; gedachten die zichtbaar worden en -indien juist verwoord- een kunstwerk kunnen vormen. Het mooie is dat jij beslist; het hoe (in welke tekstvorm) het waarom (het schrijfdoel) en het wat: het onderwerp. Voor al die beslissingen is één gezamenlijke factor nodig – namelijk: Inspiratie! In deze post bespreek ik mijn eigen inspiratiebronnen en sluit ik af met wat handige tips om nóg meer inspiratie op te kunnen doen.

Perfectionisme & Uitstelgedrag – Oorzaak, ‘Symptomen’ + Tips |  Noem jij jezelf wel eens met een snerende innerlijke stem ‘lui’ of ‘nutteloos? Of kun je in jouw ogen niets ‘goed genoeg’ doen / is een taak na één slippertje al ‘helemaal verpest’ (en dus zinloos)? Vindt jij jezelf steeds weer terug – starend naar het scherm van je laptop/naar de bladzijde in je planner – je afvragend ‘waarom je het überhaupt nog probeert?’.. ? Grote kans dat je een ongezonde vorm van perfectionisme ‘onder de leden’ hebt. Speciaal voor jou schreef ik deze post: voor (en door) een ongezonde perfectionist..!

Journaling – Typen Journals – Álle journals die ik me tijdens het schrijven kon bedenken – maar vast niet alle journals die er tegenwoordig in de running zijn.. Toch denk ik dat er een hele boel inspiratie uit mijn  23-types-tellende lijst aan journals (incl. toelichting en ideeën) te halen valt – voor zowel de beginner als voor de die-hard journalist(a)!

Random Reads – Terwijl de verwezenlijking van mijn eigen leeshoek -ondanks ontiegelijke vertraging- nog steeds een prioriteit voor me is -en ik tot mijn love-seat en bijbehoren dan eindelijk in mijn hoekje staan- vrij weinig lees (wat betreft boeken dan hè, blogs verslind ik sowieso!), kan het geen kwaad alvast wat lees-voorpret te hebben. Om met jullie in de leesvreugde te delen bied ik je in deze post een kijkje in mijn persoonlijke biebje (inmiddels 3 boekenkasten tellend) door (eerlijk waar) ‘blind’ wat boeken uit te kiezen en mijn ervaring met het leesvoer in kwestie te bespreken.

Het belang van down to earth Spiritualiteit – Een stuk waarin je kennis maakt met mijn kijk op spiritualiteit en waarin ik meteen de oproep doe eens ‘normaal’/’nuchter’ te doen met z’n allen. Om wel (zélf) te blijven nadenken en om in je spirituele reis/groei niet spaak te lopen op stiekeme manieren van het -menselijke maar ‘oh zo evil’ ego(?).. In dit stuk leer ik je niet ‘hoger te vibreren of je mantra’s aan te smeren zoals ‘Positive Vibes only’ – maar probeer ik juist wat grijstinten/nuances aan te brengen – Zweef met mate!

Stigma – Onzichtbaar ziek – Of een ’mankementje’ nu zichtbaar is of niet – je zou je er nooit of te nimmer voor hoeven verontschuldigen! Laat staan dat je erop veroordeeld en/of gediscrimineerd mag worden.. – Helaas bestaat er nog steeds een hardnekkig stigma wanneer het aan komt op psychische beperkingen/ziektebeelden en kom je wanneer je buiten ‘de norm’ valt al snel in aanraking met lelijke vooroordelen en/of een betuttelende bejegening. Zaak is zeker ook er voor te hoeden dat er zelfstigmatisering bij opgeteld wordt.

 

November in het BuJo

Ik ga niet veel BuJo-inhoud laten zien – het meeste zal ik bewaren voor de maand-setup – en natuurlijk  voor de komende jaar-setup voor 2019! ( even kijken of december überhaupt nog gaat lukken gezien die in mijn 2019 BuJo wordt opgenomen.. 😉). Toch is de Maand Memo niet compleet zonder BuJo BlaBla.. Dus bij deze:

Twee van mijn wekelijkse layouts: Op de linker ben ik niet bepaald trots, maar de rechter-week is zo ongeveer waar ik destijds op doelde. En dat ik met een eindresultaat op de proppen kom dat ook nog eens zo bedoeld was – is érg zeldzaam :P

Om het allemaal ietsje overzichtelijker te houden heb ik achterin mijn BuJo to do-lijstjes gemaakt: voor elke ‘to do-categorie’ één. De to do’s behelzen vooral taken die ik eens in de ‘zoveel tijd’ moet herhalen – voor éénmalige to do’s gebruik ik de plan-pagina’s van het BuJo

Even had ik last van ‘Printable Kriebels’ – wanneer ik te lang rondneus op mijn Filofax/Planner-board, krijg ik al snel te neiging óók zulke prachtige creaties van mijn (nu redelijk verwaarloosde) filfaxjes te maken.

Vandaar dus dat ik Pinterest heb afgestruind – op zoek naar gratis (of ja: ‘in ruil voor reclame in m’n mail’) printables:

Nu, enkele weken later, zijn de printables nog steeds ongeschonden.. Telkens als ik iets op wil schrijven vind ik het zonde van al het werk dat ik erin moet steken om die pagina’s zo ‘passend’ in mijn filofax weten te voegen.

Alsof ik nog niet genoeg met BuJo-Business bezig ben – besloot ik dat mijn washi tapes gesorteerd moesten worden. Nu werd het eigenlijk vóór mij besloten: telkens wanneer ik ’n bepaald rolletje nodig had moest ik de gehele doos omkeren – alles doorzoeken en de overige rolletjes weer terug in de doos mikken (geen doen!). Vandaar dat de smalle washi’s en de ‘normale’/medium washi’s nu (per maat, dus) een eigen doos hebben 😉

Het vinden van ‘hét plaatje’ bij mijn weeklies e.d. bleek óók al een flinke kluif – dus heb ik ook deze verzameling gesorteerd en door tabjes (voorzien met naam) gescheiden in een lade heb opgeborgen. Het systeem is nog maar enkele dagen geleden ingevoerd – maar ik denk/hoop dat het vreselijk wat tijd en moeite scheelt!

Oh ja!: Ik heb pas geleden een BuJo Blog-pagina aan gemaakt waarop alle foto’s van binnenin mijn BuJo komen te staan. Nu is het wellicht nog saai en allemaal bekend – maar ik denk dat het mettertijd een leuke -memorie lane kan vormen (en hopelijk ook een inspiratiebron) 😊

 

 

Blogs die me bij zijn gebleven

In dit maandelijkse rijtje kom je enkele artikelen tegen die ik in die betreffende maand heb gelezen (de artikelen hoeven dus niet per se ‘nieuw’ te zijn!). Je zal merken dat ik veelal Engelse blogs lees.

Op deze pagina vindt je mijn BlogRoll, met daarin ook de Nederlandse blogs die ik lees opgenomen. Tips en suggesties wat betreft leuke (NL-se) blogs zijn altijd welkom – laat dan even een reactie achter onder de BlogRoll óf stuur me een mailtje! :)

 

Black Friday

Normaal laat ik me alles behalve ‘meeslepen’ door op consument-ishe pilaren gebouwde ‘feest dagen’ (denk aan valentijn, moederdag, vaderdag, dierendag en…zo…voorts…!) – “Maar hé”, dat Black Friday – “daar kan ik wél wat mee” – bedacht ik me toen ik alle kortingsmails van mijn favoriete webshops in mijn mailbox eens door keek.

Nog steeds hang ik niet graag de hebberige consument uit, dus zal ik een apart ‘shop log’ achterwege laten, maar voor hen die nog op zoek zijn naar leuke BuJo supplies is mijn ‘boodschappen lijstje’ wellicht wél een welkome bespreking :P

Ten eerste was ik op zoek naar stiften die in een ‘doorsnee’ bujo niet al te hard doordrukken – na wat research besloot ik voor de ‘Crayola Supertips’ te gaan: stiften op water basis (en dus ghosting / doordrukken tegengaat)  met een punt die heel wat kan hebben (en dus niet ‘fluffy’ wordt, maar heel fijn ‘precies’ blijft kleuren en schrijven).

Al zou deze beschrijving misschien te mooi zijn om waar te zijn: met een prijs(je) van 15 euro voor 50 verschillende kleuren(!), kon er weinig verloren gaan  – dacht ik zo. Tot nu toe komen de stiften hun belofte na ! 😊

De Sakura Gelly rolls heb ik puur en alleen gekocht om op zwarte oppervlakken te kunnen schrijven – dat vind ik er vaak zó tof uit zien.. Nu nog zwart papier zien te fixen – eerder kan ik er geen oordeel over vellen ;)

Oh en helemaal rechts zie je een Bullet Journal – tegengekomen op bol.com: het dagboek had er een hoge rating (5 sterren) en kostte niet al te veel. Ik heb de gok gewaagd – en heb er nu een fijn klad/oefen-BuJo bij (LT’s zijn toch duizendmaal beter!) :P..

Over Leuchtturms (LT) gesproken: Ik dacht net Black Friday heeldhuids-ish doorstaan te hebben: verkopen ze bij de Bruna in ons (verder altijd ‘achterlopende’) durpje opeens LT’s!! Ik hád het niet meer: Hoppaaaa!! – 2 LT’s rijker *hihi*

In my defence: ik was alles behalve voorbereid op deze aangename / verleidelijke verrassing ;)

Waar ik het meest op heb bespaard zijn toch wel de Planner Stickers. Die voor de Happy Planner (MAMBI) waren nog steeds aan de dure kant, maar het doorgaans wat goedkopere ‘Carpe Diem’ was inclusief de kortingscode zéér goed te doen :)

 

 

November – stuff I still Remember

November 2013: Niet alleen ging ik voor het eerst op mezelf wonen (geen samenwonen, dit keer!) – een onderneming waar ik ontiegelijk wijzer uit ben gekomen (foto’s van mijn oude stekkie zie je in de Maand Memo van Oktober).. ook deed ik natuurlijk heel veel ‘volwassen zaken’ voor het eerst zelf/alleen: wat al een waslijst aan herinneringen op zich is.

November 2015: Vlak na het gaan samenwonen met mijn huidige (en permanente :P) vriend, namen we een puppy in huis… Geen ‘hondje’, zoals je je bij de term ‘puppy’ indenkt – maar een fretje! Gezien ’t fretje ook ‘soort van’ mijn verjaardagscadeau moest voorstellen, mocht ík hem een naam geven – en gezien ik nog heerlijk kon spotten met mijn nieuwe ‘woon-provincie’ noemde ik ‘m (liefkozend) ‘onze Guus’..

Wat in dit geval toch best handig is, is de herinneringsfunctie van Facebook – die mij ervan op de hoogte stelde dat mijn ‘heilige’ bureau alweer 3 jaar oud is. Mijn bureau(‘s) zijn altijd erg belangrijk voor me geweest als (ex)student, schrijver/blogger, creatieveling (etc.). Toen ik alleen woonde had ik maar een iniminie-bureautje (te zien op de foto rechts-boven) – mijn huidige bureau was dus vreselijk welkom en een werkelijke verademing :)

 

 

Personal Update

“Practice what you post”

Niet altijd wil het me lukken/motiveren – dat zou trouwens ook wel errug ambitieus zijn! Maar één blog-onderwerp -waarop ik het vooral op oude blogs veel over had- dat ook op anneaelise.nl nog veel wordt gelezen (ondanks dat het stuk nu op een pagina gepubliceerd is – en niet in een blog-post) heeft regelmatig weer mijn aandacht weten te trekken, namelijk: het Tarot Journal.

Een tijdje geleden kon je het verslag van mijn zoektocht naar een nieuw deck lezen – en ik kan met gerust hart stellen: de zoektocht is geslaagd!

 

Highlight

Ik ga geen oude wonden openhalen en/of mijn hele verhaal opnieuw doen – maar wellicht is het voor mijn wat oudere lezers leuk om te lezen dat mijn vader dan eindelijk op bezoek is geweest! Na mekaar dik 3 jaar niet gezien te hebben, kwam hij (niet zonder lege handen – zie foto) van de week op de koffie.

 

 

Welke (mooie) herinnering(en) heb jij afgelopen november gemaakt?

& Op welke november-post ben je best trots?

 

3 comments

Loena 2 december 2018 - 11:11

Geweldig om jouw maandoverzicht weer te lezen. En wat een scores op black Frida 😉

November was een goede maand. Ik kocht mijn eerste auto! Daar ben ik best blij mee. En het meest trots op een blog… ik denk de blog over mijn ervaringen met victimblaming… dat was best persoonlijk en heftig om te schrijven.

Liefs

Reply
AnneAelise 2 december 2018 - 13:33

ahh dankjewel! :) Ja hè? Al verwacht ik niet dat iedereen de waarde van al dat notitie-prul inziet haha – ik kan t niet laten.. wordt er zelf oprecht blij van :P Van ♥te trouwens, met je eerste autooke!! Ik hoop dat je de NL-se snelweg op durft? ;) Hèhè, mij niet gezien hoor – daar niet van..0=) Je keuze voor je victimblaming blogje verbaast me niets: actueel, controversieel en van hartstikke van belang, natuurlijk – en mét een flinke persoonlijke tint (waarvoor nog een *veer*!).. Fijn dat november jou ook beviel! :) Xx

Reply
Harme van Kamp 6 december 2018 - 15:10

Bedankt voor het delen van dit mooie en creatieve november overzicht.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More